Είσοδος

SOCIABLE

Ασκήσεις νοητικής ενδυνάμωσης του μέλλοντος!

Το SOCIABLE είναι μία πρωτοποριακή υπηρεσία εξατομικευμένης νοητικής ενδυνάμωσης μέσω σύγχρονων τεχνολογιών. Απευθύνεται σε άτομα με Ήπια Νοητική Έκπτωση, αρχικού σταδίου Άνοια και σε ενήλικες που ενδιαφέρονται να ασκήσουν το μυαλό τους με στοχευμένες δραστηριότητες. Περιλαμβάνει ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες για την άσκηση της μνήμης, της αντίληψης, της προσοχής, της γλώσσας, της οπτικο-χωρικής ικανότητας και του προσανατολισμού. Στόχος του SOCIABLE είναι η εξάσκηση και η σταθεροποίηση των νοητικών λειτουργιών των συμμετεχόντων μέσω προσωποποιημένων προγραμμάτων, σχεδιασμένων από ειδικούς επιστήμονες.

900

+

χρήστες έχουν χρησιμοποιήσει το SOCIABLE στα πλαίσια προωθητικών δραστηριοτήτων και πιλοτικών δοκιμών

12.250

+

ώρες ατομικών και ομαδικών συνεδριών SOCIABLE

75

+

ειδικοί υγείας χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του SOCIABLE για συνεδρίες νοητικής ενδυνάμωσης σε 4 χώρες
Χαρακτηριστικά

Εκμεταλλευτείτε τα οφέλη του SOCIABLE

f1
Απλό στην εκμάθηση και στη χρήση

Το SOCIABLE έχει εργονομικό σχεδιασμό, με εύχρηστο και ευχάριστο περιβάλλον για τους συμμετέχοντες. Μια νέα πρόκληση για νοητική ενδυνάμωση μέσω νέων τεχνολογιών

f2
Πολυγλωσσικό περιβάλλον

Το SOCIABLE είναι διαθέσιμο σε 4 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Σέρβικα). Συμβατό με κάθε συσκευή και λειτουργικό σύστημα (Η/Υ, Tablet, συσκευές αφής κ.ά.)

f3
Σχεδιασμένο από ειδικούς επιστήμονες

Περισσότεροι από 20 ειδικοί υγείας από 9 διαφορετικές χώρες συνέβαλλαν στο σχεδιασμό του SOCIABLE στα πλαίσια χρηματοδοτούμενης ενέργειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση

f3
Κλινικά πιστοποιημένο

Η αξία του SOCIABLE είναι κλινικά πιστοποιημένη μέσω πιλοτικών δοκιμών στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 900 χρήστες υπό την επίβλεψη επαγγελματιών του χώρου της υγείας προβάλλοντας σημαντικά ελπιδοφόρα αποτελέσματα.

Σχεδιασμός

Πως δημιουργήθηκε

Η προσέγγιση αυτή βασίστηκε σε τρεις δοκιμασμένους τεχνολογικούς πυλώνες (στο πλαίσιο του βραβευμένου έργου ElderGames), το οποίο είχε αποδεδειγμένη θεραπευτική αξία, ονομαστικά:

Αλληλεπιδραση

Νέες δραστηριότητες προσβάσιμες μέσω σύγχρονων τεχνολογιών και συσκευών πολλαπλής αφής

Εξατομικευση

Ανοιχτή πλατφόρμα ανάπτυξης νοητικών δραστηριοτήτων, η οποία επιτρέπει την ευέλικτη δημιουργία και προσαρμογή των δραστηριοτήτων γνωστικής εκπαίδευσης

Κοινωνικοποιηση

Δυνατότητα ομαδικών συνεδριών που ενισχύουν την κοινωνική δικτύωση και τη συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων

Λεπτομέρειες

Συμβατότητα Sociable

Οι πιλοτικές δοκιμές του SOCIABLE, ανέδειξαν αξιόλογη κλινική/ιατρική αξία των δραστηριοτήτων του σε σύγκριση με συμβατικές δραστηριότητες νοητικής ενδυνάμωσης με μολύβι και χαρτί.

Οι ηλικιωμένοι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να ενδυναμώσουν τις νοητικές τους ικανότητες μέσω ευχάριστων δραστηριοτήτων συμβατών με συσκευές κάθε μεγέθους.

Ανακαλύψτε το SOCIABLE
Συστάσεις

Ποιούς αφορά;

Απευθύνεται σε άτομα με Ήπια Νοητική Έκπτωση, αρχικού σταδίου Άνοια και σε ενήλικες που ενδιαφέρονται να ασκήσουν το μυαλό τους με στοχευμένες δραστηριότητες.

Το SOCIABLE μου άρεσε πολύ. Έμαθα νέα πράγματα που μπορώ να χρησιμοποιήσω και στη καθημερινότητά μου. Οι συνεδρίες με έκαναν να αισθάνομαι χαρούμενη και με ηρεμούσαν, διώχνοντας το άγχος.

Α.Σ., 67 ετών

Το πρόγραμμα είναι πολύ καλό. Παρατήρησα μεγάλη βελτίωση στη μνήμη μου. Είναι ευκολότερο να θυμηθώ όσα χρειάζομαι. Επίσης, συγκεντρώνομαι πολύ καλύτερα. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως για αυτές τις αλλαγές χρειάστηκαν μόνο 2 ώρες την εβδομάδα!

Κ.Μ., 70 ετών
Προεπισκόπηση

Διαθέσιμες δραστηριότητες

Προσοχή Κατασκευαστικές ικανότητες Εκτελεστικές ικανότητες Γλώσσα Λογική Μνήμη Προσανατολισμός
FAQ

Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι το SOCIABLE;

Το SOCIABLE είναι μία πρωτοποριακή υπηρεσία εξατομικευμένης νοητικής ενδυνάμωσης μέσω σύγχρονων τεχνολογιών. Απευθύνεται σε άτομα με Ήπια Νοητική Έκπτωση, αρχικού σταδίου Άνοια και σε ενήλικες που ενδιαφέρονται να ασκήσουν το μυαλό τους με στοχευμένες δραστηριότητες. Περιλαμβάνει ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες για την άσκηση της μνήμης, της αντίληψης, της προσοχής, της γλώσσας, της οπτικο-χωρικής ικανότητας και του προσανατολισμού. Στόχος του SOCIABLE είναι η άσκηση και η σταθεροποίηση των νοητικών λειτουργιών των συμμετεχόντων μέσω προσωποποιημένων προγραμμάτων, σχεδιασμένων από ειδικούς επιστήμονες.

Το πρόγραμμα SOCIABLE αποτελεί συνέχεια του ομώνυμου Ευρωπαϊκού Προγράμματος, το οποίο υλοποιήθηκε την περίοδο 2009-2012 με τη συμμετοχή της Εταιρείας SingularLogic, του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ και άλλων φορέων από 4 ευρωπαϊκές χώρες. Επαγγελματίες Υγείας και Τεχνολογίας σχεδίασαν και ανέπτυξαν δραστηριότητες για την εξάσκηση των νοητικών λειτουργιών. Οι δραστηριότητες είναι κατανοητές και η χρήση της εφαρμογής είναι εύκολη ακόμη και για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.

SOCIABLE και μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της άνοιας

Εκτός από τη φαρμακευτική θεραπεία που ακολουθεί το κάθε άτομο, τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί και χρησιμοποιούνται πολλές μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις για άτομα με Άνοια που στοχεύουν στην ενδυνάμωση των νοητικών λειτουργιών και στην αντιμετώπιση των συμπεριφορικών διαταραχών. Μεταξύ αυτών των παρεμβάσεων είναι η νοητική ενδυνάμωση, η θεραπεία μέσω της πρόκλησης ευχάριστων αναμνήσεων. Παρότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις πραγματοποιούνται κυρίως στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με Άνοια που λειτουργούν υπό την αιγίδα των Εταιρειών Αλτσχάϊμερ, τα τελευταία χρόνια και χάρη στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, έχουν δημιουργηθεί εφαρμογές για την εξάσκηση των νοητικών λειτουργιών.

Το SOCIABLE είναι ένα τεκμηριωμένο και αποτελεσματικό πρόγραμμα νοητικής ενδυνάμωσης το οποίο παρέχει πληθώρα δραστηριοτήτων για την εξάσκηση όλων των νοητικών λειτουργιών. Οι δραστηριότητες αυτές έχουν τη μορφή παιχνιδιών κάνοντας τη νοητική άσκηση ενδιαφέρουσα και διαδραστική και στις οποίες ο κάθε συμμετέχοντας έχει πρόσβαση μέσω της συσκευής της επιλογής του, του υπολογιστή του ή του tablet του.

Ποιοι επωφελούνται από το SOCIABLE;
Οι συμμετέχοντες:
  • Αξιοποιούν τις διαθέσιμες νοητικές δραστηριότητες επιτυγχάνοντας την ενίσχυση των νοητικών τους ικανοτήτων.
  • Απολαμβάνουν τα οφέλη μιας μη φαρμακευτικής παρέμβασης, ελεύθερης παρενεργειών, άμεσα προσαρμόσιμης στις ανάγκες τους.
  • Δραστηριοποιούνται μέσω ομαδικών προγραμμάτων που ενισχύουν την κοινωνικοποίησή τους και τους παρέχει νέες προκλήσεις.
Οι επαγγελματίες υγείας:
  • Διασφαλίζουν τη δυνατότητα δημιουργίας προσωποποιημένων προγραμμάτων νοητικής ενδυνάμωσης για κάθε συμμετέχοντα ή ομάδα συμμετεχόντων.
  • Συντονίζουν τις δραστηριότητες και αξιολογούν τις αναφορές προόδου των συμμετεχόντων υπό την επίβλεψή τους.
  • Διαθέτουν μια φορητή λύση νοητικής ενδυνάμωσης άμεσα αξιοποιήσιμη χωρίς περιορισμούς συστήματος και εξοπλισμού.
Οι πάροχοι υπηρεσιών φροντίδας ηλικιωμένων:
  • Διασφαλίζουν προστιθέμενη αξία στις υπηρεσίες φροντίδας των πελατών τους.
  • Αποκτούν κεντρική διαχείριση των πόρων τους μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας.
  • Επενδύουν σε μια πλατφόρμα σχεδιασμένη από ειδικούς και κλινικά πιστοποιημένη.
Είναι το SOCIABLE αξιόπιστο;

Το SOCIABLE αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση μη φαρμακευτικής παρέμβασης η οποία δημιουργήθηκε από ειδικούς επαγγελματίες, με στόχο την ενίσχυση του θεραπευτικού αποτελέσματος των διαθέσιμων φαρμάκων για την αντιμετώπιση της άνοιας. Οι διαθέσιμες δραστηριότητες είναι ελεύθερες παρενεργειών, ευέλικτες και άμεσα εφαρμόσιμες σε άτομα που πάσχουν από διαφορετικά είδη άνοιας μέσω ατομικών ή ομαδικών προγραμμάτων.

Για να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα του προγράμματος στη διατήρηση ή/και βελτίωση της νοητικής λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πιλοτική μελέτη, στην οποία συμμετείχαν σε πρώτη φάση 348 γνωστικά υγιή άτομα, άτομα με Ήπια Νοητική Έκπτωση και άνοια αρχικού σταδίου. Όλοι οι συμμετέχοντες ολοκλήρωσαν μία τρίμηνη παρέμβαση εξάσκησης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την πιλοτική εφαρμογή του, το SOCIABLE ενισχύει τη μνήμη και τις νοητικές λειτουργίες όχι μόνο των ατόμων που αντιμετωπίζουν έκπτωση των γνωστικών τους ικανοτήτων, αλλά ακόμα και των γνωστικά υγιών ηλικιωμένων.

Είστε έτοιμοι;

Ανακαλύψτε το SOCIABLE

Η νέα έκδοση του SOCIABLE είναι διαθέσιμη με συνεχείς ενημερώσεις.
Δοκιμάστε τις νέες υπηρεσίες νοητικής ενδύνάμωσης. Επικοινωνήστε μαζί μας!

Συνεργάτες

Οι συνεργάτες μας

SingularLogic

Αχαΐας 3 & Τροιζηνίας, Ν. Κηφισιά, Αττική
Τ.Κ. 145 64, Ελλάδα

+30 210 6266 500

sociable@singularlogic.eu

Copyright @ SingularLogic

Είσοδος